Eventjes klaar met de hitte in Kroatië? Bezoek dan eens de Baredine Grot in de regio van Umag.

Het is een bijzondere grot waar bijzondere waterdieren leven. Daarnaast zijn er bijzondere druipsteen formaties te bewonderen. Hieronder lees je meer over de Baredine Grot in de regio van Umag. 

Na de rondleiding leer je meer over het boerenleven van de Kroaten. En is er tijd voor een hapje en een drankje. 

Bezoek de Baredine Grot in de regio van Umag

In de diepte van de Baredine grot

Maak kennis met de wereld onder de grond in Istrië, de Baredine grot. In de regio van Umag, Novigrad Rovinj en Pula Medulin ligt dit juweel diep onder de grond, tot wel zestig meter diepte begraven bij het plaatsje Nova Vas.

Je mag de grot alleen bezoeken onder leiding van een gids, maar het is beslist de moeite waard! In de oudheid werd er al gebruik gemaakt van de grot, maar pas in 1973 werd in de grot een gang ontdekt die naar een meer onder in de grot leidt.

Als gevolg van deze ontdekking is de grot uitgeroepen tot natuurlijk monument en is er een wandelroute uitgezet.

Bezoek de Baredine Grot in de regio van Umag

Prachtige druipsteenformaties

In de grot daal je eerst ongeveer 250 treden naar beneden af, waarna je op een diepte van ongeveer zestig meter uitkomt.

Hier kom je meteen de eerste zaal binnen, de gang genaamd, vervolgens loop je door naar een volgende zaal en kun je prachtige druipstenen bewonderen.

Je ziet hier prachtig de gevolgen van wat water kan vormen onder de grond. In een andere zaal bevindt zich een pilaar die gekscherend de Toren van Pisa wordt genoemd.

Als laatste kom je in een zaal met waarin de druipsteenformaties veel weghebben van levende figuren. Zo lijkt er eentje het katholieke madonna beeld en kun je van een ander een soort sneeuwman maken.

Het boerenleven van Istrië

Na de wandeling door de grotten leer je meer over het boerenleven van Istrië. Zo kun je een tentoonstelling bezoeken van oude tractoren, waarvan de oudste uit 1923 stamt.

Vervolgens kun je heerlijk tot rust komen in Konobon Gallery waar je van alles kunt leren over de Mediterraanse trilogie. Hier leer je over het belang van wijn, brood en olijven voor de regio.

Natuurlijk doe je dit onder het genot van een hapje en een drankje. Met wat wijn, brood en olijven bespreek je alle opgedane ervaringen tijdens de excursie, voordat je heel wat indrukken rijker terugkeert naar je hotel of camping.

Categorieën: Activiteiten in Porec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Activiteiten in Porec

Bezoek een stad of dorp in en omgeving Porec Kroatië

Leuke excursies die je vanuit Porec kunt doen Porec is een oude en gezellige kustplaats in Kroatië met een rijke geschiedenis. Het stadje heeft een mooi oud centrum waar je hele dagen kunt rond slenteren. Lees verder…

Activiteiten in Porec

Wat is er allemaal te doen in de buurt van Porec?

Een leuke vakantie bestemming in Kroatië is Porec. Porec ligt aan de Adriatische kust en is echt een heerlijke badplaats om te bezoeken. Je vindt er cultuur, mooie natuur en heerlijke stranden. Ga er met Lees verder…

Activiteiten in Porec

Vis picknick met de boot van Astral

Op een vispicknick met de boot Astral Vanuit Porec kun je op een boottocht met de Astral mee voor een heerlijke en erg leuke vispicknick.   De boot vertrekt ’s ochtends om half tien. Je Lees verder…