Eventjes klaar met de hitte in Kroatië? Bezoek dan eens de Baredine Grot in de regio van Umag.

Het is een bijzondere grot waar bijzondere waterdieren leven. Daarnaast zijn er bijzondere druipsteen formaties te bewonderen. Hieronder lees je meer over de Baredine Grot in de regio van Umag

Na de rondleiding leer je meer over het boerenleven van de Kroaten. En is er tijd voor een hapje en een drankje. 

Bezoek de Baredine Grot in de regio van Umag

In de diepte van de Baredine grot

Maak kennis met de wereld onder de grond in Istrië, de Baredine grot. In de regio van Umag, Novigrad Rovinj en Pula Medulin ligt dit juweel diep onder de grond, tot wel zestig meter diepte begraven bij het plaatsje Nova Vas.

Je mag de grot alleen bezoeken onder leiding van een gids, maar het is beslist de moeite waard! In de oudheid werd er al gebruik gemaakt van de grot, maar pas in 1973 werd in de grot een gang ontdekt die naar een meer onder in de grot leidt.

Als gevolg van deze ontdekking is de grot uitgeroepen tot natuurlijk monument en is er een wandelroute uitgezet.

Bezoek de Baredine Grot in de regio van Umag

Prachtige druipsteenformaties

In de grot daal je eerst ongeveer 250 treden naar beneden af, waarna je op een diepte van ongeveer zestig meter uitkomt.

Hier kom je meteen de eerste zaal binnen, de gang genaamd, vervolgens loop je door naar een volgende zaal en kun je prachtige druipstenen bewonderen.

Je ziet hier prachtig de gevolgen van wat water kan vormen onder de grond. In een andere zaal bevindt zich een pilaar die gekscherend de Toren van Pisa wordt genoemd.

Als laatste kom je in een zaal met waarin de druipsteenformaties veel weghebben van levende figuren. Zo lijkt er eentje het katholieke madonna beeld en kun je van een ander een soort sneeuwman maken.

Het boerenleven van Istrië

Na de wandeling door de grotten leer je meer over het boerenleven van Istrië. Zo kun je een tentoonstelling bezoeken van oude tractoren, waarvan de oudste uit 1923 stamt.

Vervolgens kun je heerlijk tot rust komen in Konobon Gallery waar je van alles kunt leren over de Mediterraanse trilogie. Hier leer je over het belang van wijn, brood en olijven voor de regio.

Natuurlijk doe je dit onder het genot van een hapje en een drankje. Met wat wijn, brood en olijven bespreek je alle opgedane ervaringen tijdens de excursie, voordat je heel wat indrukken rijker terugkeert naar je hotel of camping.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *