Leuke excursies die je vanuit Porec kunt doen

Porec is een oude en gezellige kustplaats in Kroatië met een rijke geschiedenis. Het stadje heeft een mooi oud centrum waar je hele dagen kunt rond slenteren.

Ook kun je afkoelen aan een van de stranden en gebruik maken van de vele watersport mogelijkheden. Als je toch even wat meer wil zien dan alleen Porec kun je vanuit Porec allerlei leuke excursies boeken.

Van Porec naar Pula

Pula is een grote oude stad op slechts 58 kilometer van Porec en met de bus doe je ruim een uur over de reis. Het is beslist de moeite waard een bezoek aan deze stad te brengen.

Je vindt hier bijvoorbeeld een indrukwekkend amfitheater, dit is een van de best bewaarde amfitheaters uit de wereld en het wordt nog steeds iedere zomer gebruikt voor openlucht filmvoorstellingen.

Je vindt er ook nog andere Romeinse bouwwerken zoals de Tempel van Augustus en de triomfboog van Sergii. Ook kun je nog veel prachtige gebouwen bewonderen uit de tijd van de Oostenrijks-Hongaarse dynastie.

Vanuit Porec met een speedboot een dag naar Venetië

Bezoek Venetië

Je kunt eenvoudig van Porec naar Venetië met behulp van een speciale veerdienst. Dit veer brengt je in ongeveer twee uur en drie kwartier naar Venetië.

In Venetië aangekomen kun je genieten van deze unieke en romantische stad op het water. Ga mee met een van de gondels en bekijk de stad vanaf het water.

Of bezoek het beroemde San Marco plein, hier vind je tevens de San Marco Basiliek. Je kunt hier ook de klokkentoren Campanile beklimmen, vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Venetië.

krka park in kroatie

Park Krka

Ook beslist de moeite waard om te bezoeken vanuit Porec is het Krka. Krka is een nationaal park op 250 kilometer van Porec. Je kunt er met de auto, maar ook met het vliegtuig naar toe.

Als je via de Lozovac ingang naar binnengaat kun je in de zomer gebruik maken van speciale bussen die je vanaf de parkeerplaats van het park naar de Skradinski Buk waterval brengen.

Hier hoef je niet apart voor te betalen, omdat dit bij de entree van het park zit inbegrepen. De Kradinski Buk watervallen zijn de mooiste watervallen het park. Je kunt hier een prachtige wandeling maken over houten vlonders en paden. Je loopt langs een moeras en verscheidene lieflijke beekjes.

Van Porec naar Split

Split is een leuke stad om te bezoeken. Het heeft een oud centrum, waar je nog veel overblijfselen vind uit de Romeinse tijd.

Een gezellige boulevard met veel terrasjes en kleine winkeltjes. Bewonder hier ook de vier poorten die naar de verschillende metalen goud, zilver, brons en ijzer zijn vernoemd. 

Ook kun je een bezoek brengen aan het archeologisch museum voor overblijfselen uit de Romeinse tijd en het vroege christendom.

Bezoek vanuit Porec ook Plitvice

Breng een bezoek aan Plitvice vanwege de adembenemende Plitvice meren.  Plitvice meren worden wel een beschreven als een van de mooiste natuurwonderen die je in Europa  kunt vinden.

De Plitvice meren, bestaan uit zestien meren die weer onderverdeeld zijn in verschillende boven meren. De meren hebben een prachtige blauwe kleur en je vind er ook meer dan negentig watervallen. De meren worden omringd door prachtige bossen, waarin veel diersoorten leven.

Van Porec naar Opatija

Opatija ligt op het schiereiland Istrië aan de voet van de Ucka, dit is een 1400 meter hoge berg. Bij Opatija vind je de zogenaamde bloemenrivièra.

Dit gebied staat bekend om zijn uitbundige pracht van subtropische bloemen en planten. Deze bloemen kunnen hier zo goed groeien omdat deze regio in de wintermaanden door de hoge bergen beschermd wordt tegen de koude wind.

Het stadje zelf staat ook bekend om zijn schilderachtige bebouwing. Daarnaast bezoek je bij een trip aan Opatjia ook nog eens de beroemde druipsteen grotten van Postojna.

Breng vanuit Porec eens een bezoek aan Krk

Ga vanuit Porec eens naar Krk. Krk is het grootste eiland van de eilanden in de Kvarner baai. Je kunt hier uren rondwandelen en genieten van de meest exotische bloemen en planten.

Veder kenmerkt het eiland zich door de vele wijn- en olijfgaarden. De gebouwen op Krk zijn kleurrijk en allerminst saai te noemen.

In het centrum van de stad Krk staat een middeleeuwse kathedraal met een opvallende roze toren. Al wandelend door de stad kun je de vele pastelkleurige huizen bewonderen.

Rabac

Een excursie naar Rabac vanuit Porec

Rabac was ooit een oud vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid naar een toeristische kustplaats waar genoeg te beleven valt.

Je vindt hier de beste zand en kiezelstranden uit de hele omgeving. En er zijn tal van activiteiten te ondernemen die leuk zijn voor het hele gezin.

Zo kun je hier duiken, zeilen, paardrijden, jagen en vissen. Maar ook kun je aan strandvolleybal meedoen of een bezoek brengen aan het waterpark

Vergeet, als je in Porec bent, niet een bezoek te brengen aan Villach

Villach ligt in het zuiden van Oostenrijk en is goed te bereiken vanuit Porec. De stad Villach ligt aan de rivier de Drau en wordt omringt door verscheidene meren.

Bijzonder leuk is het om deze stad tijdens het carnaval te bezoeken. De Hauptplatz is een oud, middeleeuws plein in het centrum van de stad en vormt een echte bezienswaardigheid.

Vlak naast de stad ligt het natuurpark Dorbatsch, gelegen op de gelijknamige berg. Hier kun je heerlijk rondwandelen.

Categorieën: Activiteiten in Porec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Activiteiten in Porec

Wat is er allemaal te doen in de buurt van Porec?

Een leuke vakantie bestemming in Kroatië is Porec. Porec ligt aan de Adriatische kust en is echt een heerlijke badplaats om te bezoeken. Je vindt er cultuur, mooie natuur en heerlijke stranden. Ga er met Lees verder…

Activiteiten in Porec

Bezoek de Baredine Grot in de regio van Umag

Eventjes klaar met de hitte in Kroatië? Bezoek dan eens de Baredine Grot in de regio van Umag. Het is een bijzondere grot waar bijzondere waterdieren leven. Daarnaast zijn er bijzondere druipsteen formaties te bewonderen. Lees verder…

Activiteiten in Porec

Vis picknick met de boot van Astral

Op een vispicknick met de boot Astral Vanuit Porec kun je op een boottocht met de Astral mee voor een heerlijke en erg leuke vispicknick.   De boot vertrekt ’s ochtends om half tien. Je Lees verder…