camping porec istrië Kroatië

Tof! Waarschijnlijk ben jij opzoek naar een leuke, gezellige camping in Porec. Dan is dit jou pagina.

Porec heeft veel gezellige en grootte campings waar elk jaar vele Nederlandse toeristen naartoe gaan.

Veel van deze campings in Porec liggen aan de azuurblauwe schone zee en hebben vaak allemaal een mooi groot zwembad.

In Porec Kroatië zijn 8 campings in de omgeving te vinden die er echt toe doen. Deze 8 campings zijn: Camping Bijela Uvala, Camping Zelena Laguna, Camping Lanterna Kamp Plava Laguna, Polidor Camping Park, Boutique Camp Materada Beach en Camping Puntica. 

Camping Porec Istrië in Kroatië

Campings in Porec Kroatië zijn over het algemeen redelijk goedkoop. Helemaal als je het  vergelijkt met Frankrijk of Italië. Maar dit betekent niet dat de campings minder of slechter zijn dan die in Frankrijk of Italië. De campings in Porec Istrië zijn gemiddeld genomen erg groot. Voor kinderen en oudere jeugd is dit geweldig.

De campings zijn net grote dorpen. Diverse restaurants, supermarkten met alles wat je maar wenst, verse vis, verse groente, snackbar, meerdere zwembaden en nog veel meer.

Het reizen naar een camping in Porec Kroatië is goed te doen met camper, auto of caravan. De wegen zijn over het algemeen goed en de reis vanaf Utrecht is ongeveer 1.400 kilometer!

Er kan ook gevlogen worden naar Pula. Pula is een stad dat op 50/60 kilometer ligt van Porec Istrië. Er zijn verschillende directe vluchten vanaf Schiphol en Rotterdam. Maar ook vanuit België en Duitsland zijn er direct vluchten.

Zoals je wellicht al hebt kunnen lezen op deze website is de valuta in Kroatië de Kuna. De Kuna kan gewoon gepind worden bij een pinautomaat. Veel campings hebben meerdere pinautomaten.

De 3 populairste campings in Porec Kroatië voor Nederlanders

Lanterna camping zee porec kroatie

Hieronder zie je de 3 meest geboekte camping in Porec Kroatië door Nederlanders. Het meest geboekt in Porec zijn Camping Bijela Uvala, Camping Lanterna en Camping Zelena Laquna. De 3 campings zijn erg groot en lijken wel op dorpen. Zo is er op camping Bijela Uvala plek voor meer dan 6.000 personen.

Het fijne aan deze campings is dat je er niet af hoeft en dus alles aanwezig is. Viskraampjes, supermarkten, snacks, pizza en zelf restaurants op de camping. Op eigenlijk alle grote campings bevinden zich meerdere restaurant, winkeltjes, pinautomaten en supermarktjes.

Op alle 3 de campings is er genoeg te doen voor jong en oud. Zelf voor jongeren die 18 jaar en ouder zijn. Zee, uitgaan en dikke clubs.

Er is in en omgeving Porec Istrië dus voldoende te doen. Voor de kids is er voldoende animatie en voor de ouders live optredens op de camping of lekker de oude stad in.

Camping Bijela Uvala Porec

Alle kinderen, jongeren, of jongvolwassen gaan met de ouders mee naar Camping Bijela Uvala Porec. Camping Bijela Uvala is een gigantische camping met van alles te doen voor jong en oud.

Bijela Uvala heeft een capaciteit van ongeveer 6.000 personen en ligt op slechts 5 kilometer van Porec stad. De camping heeft een oppervlakte van maar liefst 45 hectare. Ondanks de grote en drukte zijn de wachttijden kort en is van de drukte niet veel te merken.

Camping Bijela Uvala heeft 4 zwembaden, cafes en restaurants, winkels, gratis wifi, viskraam, snackbar en nog veel meer van dit.

Camping Lanterna Porec Istrië

Camping Lanterna Porec staat bekend om haar lange kustlijn van maar liefst 3 kilometer en de luxere glamping staanplaatsen.

Net als Bijela Uvala is camping Lanterna ook een zeer grote camping met veel Nederlanders. Het heeft een rijk aanbod van allerlei sportfaciliteiten en animatie voor de kinderen. Er is een centraal plein waar de mensen samen komen en elkaar ontmoeten.

Niemand zal zich op deze camping vervelen. En omdat deze camping zo gigantisch groot is hoef je niet meer van de camping af. Supermarkten en restaurants zijn aanwezig.

Camping Zelena Laguna Porec

De laatste grote camping in Porec. Liever een kleinere camping bezoeken met meer rust? Lees dan de onderste 3 campings in Porec Kroatië.

Camping Zelena Laguna wordt het beste beoordeeld door de klanten. Een gezellige familie camping met 4 sterren. De camping is iets kleiner dan de twee hierboven. Er is plek voor ongeveer 2.000 personen.

Ook op camping Zelena Laguna is alles aanwezig. Een supermarkt, haventje, restaurants, bars, zwembaden en schone sanitaire voorzieningen.

Naturisten Camping Porec Camping Ulika

Dit is de nummer 1 naturisten camping in Porec Istrië. Zo krijgt het van meer dan 100 Nederlanders een gemiddeld cijfer van 8,5. En dat te bedenken dat Nederlands altijd wel wat te klagen hebben!

Het is een luxe naturisten camping met veel verschillende faciliteiten en kampeer mogelijkheden. Natuurlijk is er een zwembad en ligt het direct aan zee.

Er zijn meer dan 200 staanplaatsen en er zijn verschillende opties tot overnachten. Camping Ulika in Porec heeft een restaurant en een mini supermarkt. Het restaurant is goed en goedkoop. De mini supermarkt is wat aan de prijzige kant.

Andere Campings in Porec Istrië Kroatië

Natuurlijk zijn er meer dan 4 campings in Porec Istrië. Daarom noemen we de andere campings in Porec Kroatië uiteraard ook nog even. De andere campings die er echt toe doen zijn Polidor Camping Park, Boutique Camp Materada Beach en Camping Puntica.

Deze 4 campings in Porec zijn iets kleiner dan de campings hierboven. Iets minder drukte? Kies dan voor een van deze 4 campings in Porec.

Polidor Camping Park

polidor camping park Porec Kroatië

Polidor Camping Park in Porec Kroatië is een klein 4 sterren familiecamping. De camping is het hele jaar geopend en er is plek voor ongeveer 300 personen. Hierdoor meer rust dan op de andere gigantische campings in Porec.

Camping Polidor heeft alles wat er nodig is voor een geslaagde vakantie. Zwembad, stad met winkels dichtbij, natuur, historie, rust, zon en zee.

Polidor Camping Park ligt vlak bij de plaatsen Funtana en Porec. De camping ligt direct naast de grote camping Bijela Uvala.

Boutique Camp Materada Beach

Boutique Camp Materada Beach is een 4 sterren camping met een kiezelstrand. Het is een kleinschalige camping met gemiddeld iets meer luxe dan de andere campings in Porec.

De camping heeft 2 zwembaden en een direct bij het strand. Wat er super uitziet. Het strand is mooi aangelegd met kiezelstenen met een aantal ligbedden.

Op de camping Boutique Camp Materada Beach is een restaurant aanwezig met zeezicht. Alle populaire gerechten staan op de kaart zoals vis, vlees, pizza en pasta.

Er is een miniclub en een aantal speeltuinen voor de kinderen. Voor de wat oudere kinderen is er een tafeltennistafel, tennis en aquajogging.

Camping Puntica

Camping Puntica is een 3 sterren camping en ligt vlakbij het schilderachtige dorpje Funtana. Veel percelen op Camping Puntica staan in natuurlijk schaduw met een aantal plekken uitzicht op zee.

Op deze camping kom je tot rust en geniet je van de mooie natuur van Istrië. Hier geen drukte, harde muziek of animatieteam.

Op de camping zijn de standaard voorzieningen zoals: supermarkt, gratis Wi-Fi, restaurants en diverse sanitaire voorzieningen.