De mooiste stranden in Istrië

Hier vind je de mooiste stranden van Istrië. Zoals bekend zijn de meeste stranden in Istrië en Porec niet van zand maar van stenen en kiezels

Het fijne hiervan is dat je niet overal dat ellendige zandstrand mee naar huis neemt ofwel je tent, camper, stacaravan, appartement enzovoort. 

Door de steentjes lijkt het water nog een stukje helderder en schoner dan een zandstrand. Hierdoor duiken in Porec Kroatië ook een erg populaire business. 

Hieronder een lijstje van de 10 mooiste stranden van Istrië die zeker een bezoekje waard zijn. Klik op een linkje om direct naar het artikel te scrollen. 

  1. Beach valeta – AC Lanterna Porec
  2. Beach Crnika AC Lanterna Porec
  3. Beach Galeb AC Solaris 
  4. Beach FKK AC Ulika

Beach valeta - AC Lanterna

Het strand van Valeta is gelegen op het noordelijke deel van het schiereiland Lanterna. Beach Valeta wordt veelal bezocht door de nabijgelegen campinggasten. Het strand bestaat uit kiezelstenen. Een stukje van het strand af is een ligweide van gras met natuurlijk schaduw van de bomen. 

Adres: 52465, Tar, Kroatië

Beach Crnika AC Laterna Porec

Beach Crnika strand is 300 meter lang en heeft ruig en stenig terrein. Beach Crnika is gelegen in de buurt van het appartementencomplex Lanterna.  

Adres 52465, Novigrad, Kroatië

Beach Galeb AC Solaris Porec

Beach Galeb ligt vlakbij het camping resort Solaris. Het strand is ongeveer 200 meter lang en is steenachtig. Eet en drink gelegenheden zijn in de buurt net zoals sanitairvoorzieningen.

Adres: 21310, Duce, Kroatië

Beach FKK AC Ulika

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. Strand Pjescana Uvala in Pjescana

Het strand ligt in het centrum van een prachtig oud dorpje. Het strand is goed te bereiken met de auto en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig om er een mooie strand dag van te maken. 

De bomen in en om het strand geven voldoende schaduw en er is een speelplaats voor de kinderen. 

  1. Strand Haviak in Pula

Het Hawaiiaanse strand ligt in de buurt van Pula. Het betreft een klein stukje kiezelstrand. In de zomer kan het er behoorlijk druk worden omdat het een klein strand is van maar 30 meter breed. Ondanks dat dit een klein strand is is het wel een bijzonder strandje en wat een  kijkje zeker waard is.

2. Strand Biondi in Rovinj

Een ander prachtig stukje strand is strand Boindi in Rovinj. Ook dit stukje strand wordt in de zomermaanden druk bezocht door de vele toeristen. Net zoals vele stranden in Istrië is het veelal kiezelstrand en dat is bij dit strand niet anders. Schaduw is op dit strand niet te vinden. Neem daarom een parasol mee.

3. Strand Kanegra in Savudrija

Een kiezelstrand in het meest westelijke deel van Istrië. Dit is een fijn stukje strand voor gezinnen. Vlak bij het strand is een speelplaats voor kinderen, restaurant en een café. Rondom dit strand zijn er voldoende schaduwplekken om af te koelen.

4. Strand Bijeca in Medulin

Een lang zandstrand in de plaats Medulin. Het stukje strand vervult alle wensen voor een dagje aan het strand. Er is een goede afloop in zee en hierdoor erg toegankelijk. Er zijn voldoende bomen voor diverse schaduw plekke. 

Tegen betaling kan er gebruik gemaakt worden van diverse sportfaciliteiten en ligstoel met parasol gehuurd worden.  

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *