Hier vind je de mooiste stranden van Istrië. Zoals bekend zijn de meeste stranden in Istrië en Porec niet van zand maar van stenen en kiezels

Het fijne hiervan is dat je niet overal dat ellendige zandstrand mee naar thuisneemt ofwel je tent, camper, stacaravan, appartement enzovoort. Door de steentjes lijkt het water nog een stukje helderder en schoner dan een zandstrand. 

Hieronder een lijstje van de 10 mooiste stranden van Istrië die zeker een bezoekje waard zijn.

  1. Strand Haviak in Pula

Het Hawaiiaanse strand ligt in de buurt van Pula. Het betreft een klein stukje kiezelstrand. In de zomer kan het er behoorlijk druk worden omdat het een klein strand is van maar 30 meter breed. Ondanks dat dit een klein strand is is het wel een bijzonder strandje en wat een  kijkje zeker waard is.

2. Strand Biondi in Rovinj

Een ander prachtig stukje strand is strand Boindi in Rovinj. Ook dit stukje strand wordt in de zomermaanden druk bezocht door de vele toeristen. Net zoals vele stranden in Istrië is het veelal kiezelstrand en dat is bij dit strand niet anders. Schaduw is op dit strand niet te vinden. Neem daarom een parasol mee.

3. Strand Kanegra in Savudrija

Een kiezelstrand in het meest westelijke deel van Istrië. Dit is een fijn stukje strand voor gezinnen. Vlak bij het strand is een speelplaats voor kinderen, restaurant en een café. Rondom dit strand zijn er voldoende schaduwplekken om af te koelen.

4. Strand Bijeca in Medulin

Een lang zandstrand in de plaats Medulin. Het stukje strand vervult alle wensen voor een dagje aan het strand. Er is een goede afloop in zee en hierdoor erg toegankelijk. Er zijn voldoende bomen voor diverse schaduw plekke. 

Tegen betaling kan er gebruik gemaakt worden van diverse sportfaciliteiten en ligstoel met parasol gehuurd worden.  

5. Strand Pjescana uvala in Pjescana 

Het strand ligt in het centrum van een prachtig oud dorpje. Het strand is goed te bereiken met de auto en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig om er een mooie strand dag van te maken. 

De bomen in en om het strand geven voldoende schaduw en er is een speelplaats voor de kinderen. 

 

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

De meest gestelde vragen over Porec Kroatië!?

Er worden op google veel en vooral rare vragen gesteld. Wij proberen zoveel mogelijk vragen over Porec Kroatië te beantwoorden. Zodat iedereen rustig op vakantie kan. Snellinks na jouw belangrijkste vraag Vind hieronder je vraag Lees verder…

Uncategorized

Uit eten in Porec Kroatië

In en omgeving van Porec zijn genoeg gelegenheden om uiteten te gaan. Uiteten in Porec kan op verschillende prachtige locaties en dorpjes. Als je in het bezit bent van een auto, maak hier dan optimaal Lees verder…

Uncategorized

(oude) Centrum Porec in Kroatië

Porec centrum is een oud Romeinse plaats. Porec ligt in de provincie van Istrië van Kroatië.  Porec is een zeer oude stad dat al ouder is dan 2000 jaar. In Porec centrum en omgeving wonen Lees verder…