Funtana in Istrië Kroatië is een klein vissers dorp met mooie landbouw en toeristenplaats aan de westkant van de provincie Istrië. Het dorp telt ongeveer 900 inwoners. Funtana Kroatië heeft een aantal kleine eilandjes en een redelijk grote baai.

Vroeger bracht de handel in vis het meeste geld in het laadje van Funtana, tegenwoordig wordt het meeste geld verdient aan de vele toeristen.

Funtana ligt op ongeveer 7 km van Porec Kroatië. In de plaats Funtana tref je de grootste campings van Istrië.

funtana dorp in Istrië

Funtana is een prachtig met haar wijngaarden, olijfvelden en bossen met natuurlijke schaduw. Het zwemseizoen in Funtana Kroatië is van mei tot en met oktober. De zomermaanden zijn lekker in Kroatië. In de overige maanden is er veel kans op regen.

Camping in Funtana Kroatië

In Funtana liggen een aantal campings. Camping Puntica ligt midden in het dorp en vlak bij de baai waar de boten en restaurant gelegen zijn.

De andere gigantische camping in Funtana Kroatië is camping Bijela Uvala. Deze camping is zeer populair onder de Nederlanders en is net een kleine stad. Camping Bijela Uvala heeft een supermarkt, meerdere restaurants en bars, lange kustlijn en verschillende verblijf opties.

Wat te doen in Funtana Kroatië

Wat doen in Funtana Kroatië. In Funtana is er voldoende te doen voor de jongste tot oudste gezinslid. Voor de kinderen is er een Dinopark en een groot waterpark. Voor de 16 plussers het nachtleven en duiken in de schone zee. Voor de ouderen is het bezoeken en bekijken van de oude vissersdropjes of wandelen interessant.

  • Dinopark Funtana Themapark
  • Waterbronnen van Funtana Kroatië
  • Sveti Bernard Funtana
  • Waterpark Aquacolors in Porec
  • Duiken
  • Wandelen in Funtana
  • Uit eten in Funtana
  • Nachtleven in Porec

DinoPark Funtana Themapark

Klaar met zon, zee en verblijf? Bezoek met de kinderen het Dino Park in Funtana. Het is te vergelijken met Dinoland in Nederland. Maar toch is het iets anders. Kinderen die van dino’s houden is dit zeker een aanrader.

Bezoek het Dinopark minimaal om 12:00 of om 16:00 uur. Dan is er een circusshow van ongeveer een uur. Dinopark is leuk voor kinderen met een leeftijd tot maximaal 12 jaar.

De oude zoetwaterbronnen van Funtana Kroatië

Funtana is genoemd naar haar zoetwaterbronnen die bij de kust liggen. De zoetwaterbronnen waren een van de belangrijke plekken voor de Romeinen en volgende generaties. Er was niet heel veel zoet water te verkrijgen  vroeger. Een deel van de bronnen is nog steeds te bezichtigingen op diverse plekken in Funtana.

Sveti Bernard Funtana

Sveti Bernard is de kerk in Funtana Kroatië, in de zomer organiseren ze verschillende activiteiten. Een bezoekje brengen? Ook dat kan zeker.

Nachtleven in omgeving Funtana

Een klein stukje van de plaats ligt Porec. In Porec centrum wordt er goed gefeest. Porec is het beste te bereiken met de auto of goedkope taxi. Club Byblos en Club Villa zijn de populairste bestemmingen voor de jongeren en ouderen.

Wij hebben een apart artikel over het nachtleven in Porec. Dit artikel lees je hier

Boodschappen en winkels in Funtana Istrië

In het dorp Funtana is een supermarkt, bakkerij, pinautomaat, slijterij, kruidenier en meer te vinden. We hebben de populairste winkels opgenomen.  Het dorp is kleinschalig, loop er dus even door op een avond en je weet alles direct te vinden.

De pinautomaten op de camping zijn vaak leeg. In de plaats Funtana vind je zeker 2 pinautomaten.

  • Euronet – adres: 52452, Funtana Kroatië (deze pinautomaat vind je vlak bij de baai)
  • Zagrebacka banka – adres: Bernarda Borisija 2, 52452, Funtana

De bakkerij van Funtana heeft Bakery Ivan. Bakery Ivan haar adres is: Istarska ul. 43, 52452 in Funtana. De bakker wordt op google-review goed beoordeeld.

Voor een grote supermarkt moet er uitgeweken worden naar Porec. In het centrum van Funtana zijn wel een aantal kleine shop te vinden. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *