Novigrad Istrië in Kroatië – Alles over

Novigrad is een stad in Istrië Kroatië een plaats dat direct aan de kust ligt.

Een oud Mediterraan vissersstad wat haar charmes behouden heeft. De keuken in Novigrad Kroatië is uniek en uitstekend.

De oude stadsmuren hebben de rijke historie en tradities beschermd. En dat zie je terug in de stad Novigrad.

Winkels, bekijken, accommodaties & eten

  1. Winkels Novigrad
  2. Wat bezoeken in Novigrad
  3. Uitgaan in Novigrad Kroatië
  4. Olijfolie producten en Wijnmakers
  5. Uiteten en restaurants in Novigrad

Winkels in Novigrad Kroatië

In de stad Novigrad Kroatië zijn veel winkels te vinden. Meerdere strandaccessoires, zonnebrillen, fashion-winkels en sieraad winkels.

De winkels zijn verdeeld over de stad. Voor wat meer fashion-winkels bezoek dan het centrum van Porec Kroatië.

In de stad van Novigrad zijn handgemaakte originele Istrische specialiteiten te vinden. Deze zijn te vinden in de souvenirshops in Novigrad. Onder andere de eigengemaakte wijn en beste olijfolie.

Camping Novigrad Kroatië

De dichtstbijzijnde camping bij de plaats Novigrad is Camping Aminess Sirena. De camping ligt direct aan zee en een grote verzorgde camping. Het is een 4 sterren camping en hierdoor een prima vakantie bestemming.

Camping Aminess Sirena heeft ongeveer 500 staanplaatsen, daarnaast zijn er 70 huisjes te huur. Wat in totaal voor ongeveer 1.800 mensen plek geeft. De camping is voor jong en oud, er is ook animatie aanwezig voor de jongere kinderen.

Meer over de camping Aminess Sirena

Een andere camping vlakbij Novigrad is camping Lanterna. Dit is ook een grote luxe camping in Istrië en iets dichterbij Porec Kroatië.

Wat bezoeken en doen in Novigrad Kroatië

In Novigrad is voldoende te doen voor jong en oud. Lekker naar een auqapark met de kinderen of bezoek de oude City Walls.

Aquapark Istralandia

Lekker glijden en waterplezier bij Aquapark Istralandia. Aquapark Istralandia ligt op een aantal kilometers van de stad Novigrad. Het park heeft meer dan 15 verschillende glijbanen voor jong en oud.

De entreekosten voor dit park is 180 Kuna. 180 Kuna is ongeveer 24 euro per volwassene. Voor dit geld krijg je een hele dag water en zon plezier.

City Walls in Novigrad

De oude stad van Novigrad was volledig beschermd door verdedigingsmuren tegen aanvallen van buitenaf. De muren hebben het verleden doorstaan en staan er dus nog steeds. Wel is de muur na jaren gerenoveerd en versterkt. De muren zijn in de stad en direct aan de kustlijn te vinden.

Kerken St. Pelage & St. Benedetto in Novigrad

Twee kerken om te bezoeken in Novigrad Kroatië. Leuk om even te bezoeken als je in de buurt bent.

K.u.K. Marine Museum (Novigrad)

Ontdek een klein marine museum van Novigrad. Entreekosten van het museum zijn voor volwassen 30 Kuna en voor kinderen 20 Kuna. De entreekosten zijn dus erg goedkoop.

Uitgaan in Novigrad Kroatië

Heerlijke glaswijn uit de regio Istrië op het terras met uitzicht op zee. Of toch liever een koud biertje? Aan de boulevard van Novigrad zijn voldoende terrassen met uitzicht op zee.

Er zijn verschillende cafés en cocktailbars waar gefeest kan worden tot in de late uurtje. Naar een club in Novigrad? Bezoek dan Beach Club Macumba in Mareda. Deze club ligt op 3 kilometer afstand van Novigrad.

Olijfolie producten en Wijnmakers

Kroatië en met name in Istrië is economische sterk in ontwikkeling. Mede doordat er steeds meer toeristen naar Istrië komen.

Hierdoor wordt er steeds meer olijfolie en wijn geproduceerd. De wijnen in Istrië lopen nog wat achter, maar de olijfolie is een van de beste van Europa. De wijngaarden en olijfgaarden zijn vrij om te bezoeken. Maak hier dan ook gebruik van.

Uiteten en restaurants in Novigrad

Een vakantie zonder uit eten te gaan is geen vakantie. Kies voor kwaliteit in Kroatië. Uit eten in Kroatië is goedkoop en royaal.

Vecchio Mulino in Novigrad

Verse vis, pasta, pizza en vlees. De prijs bij Vecchio Mulino in Novigrad is gemiddeld iets duurder dan normaal restaurant in Novigrad.

Het kan druk zijn bij dit restaurant. Het is een populair restaurant en dat blijkt ook door de vele positieve recensies.

Konoba San Benedetto

San Benedetto restaurant in Novigrad is een familierestaurant sinds jaar 1998. Het betreft een wat luxer restaurant dan gemiddeld in Novigrad. Het heeft een mooi terras voor in de zomer met uitzicht op zee en zonsondergang.

De populairste en aanraders bij dit restaurant zijn: Jadrankse lignje, Bifte en Hobotnica.

Adres: Konoba San Benedetto, Dajla 35 in Novigrad.

Konoba Kod Kristijana

Heerlijke stukken vlees vind je bij Konoba Kod Kristijana in Novigrad. Restaurant ligt in een zijstraat van de diverse winkels in Novigrad.

Adres: Bolnicka Ulica 8, Novigrad 52466, Kroatië


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *