Vanuit Porec, bezoek de Istrische heuveltoppen

Istrië heeft prachtige, groene heuveltoppen en sfeervolle stadjes. Echt de moeite waard is een excursie naar de Istrische heuveltoppen.

De historische stadsmuren van de oude stadjes in de heuvels bewaken oude verhalen en legendes. Breng samen met een gids een bezoek aan deze mythische plek en ontdek de geheimen die de heuvels herbergen.

De trip neemt de hele dag in beslag en is inclusief een mooie wandeltochtje door de heuvels, een bezoek aan de stonewall steden en het proeven van delicatessen uit de regio. Een ervaring die je niet mag missen als je in Istrië bent.

Het stadje Grožnjan in de Istrische heuveltoppen

Laat alle drukte even achter je met een adembenemende tochtje door de groene heuveltoppen van Istrië. Al snel kom je aan bij het oude stadje Grožnjan, een sfeervol stadje van kunstenaars.

Het stadje telt nog geen achthonderd inwoners en was weinig bekend, totdat kunstenaars en musici deze plaats in de jaren zestig van de vorige eeuw ontdekten.

Zij bliezen het ingeslapen stadje letterlijk nieuw leven in en nu trekt het jaarlijks veel toeristen. De stad zelf heeft prachtige pleintjes met Venetiaanse invloeden en oude, rustieke Italiaanse huizen.

Maar de toeristen worden ook aangetrokken door de sfeer in het stadje. Je vindt hier talloze kunstgalerieën en in de zomer worden er veel openlucht concerten en muziek festivals gehouden.

Het schilderachtige Orptalj

Na het bezoek aan Grožnjan gaat de trip verder richting Oprtalj. Dit is werkelijk een schilderachtig dorpje.

De vestingmuren zijn hier grotendeels verdwenen, maar toch is dit dorpje nog steeds meer dan de moeite waard om te bezoeken. In het centrum staat een prachtige oude klokkentoren en de huizen zijn geschilderd in allerlei verschillende kleuren.

Ook van een klein afstandje in Orptalj met zijn toren en gekleurde huizen die afsteken tegen de groene heuveltoppen een lust voor het oog.

Aan het einde van de wandeling door deze prachtige stadjes kun je uitrusten in een lokale taverne, waar je tevens kunt genieten van allerlei Istrische lekkernijen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *