Porec centrum is een oud Romeinse plaats. Porec ligt in de provincie van Istrië van Kroatië. Porec is een zeer oude stad dat al ouder is dan 2000 jaar. In Porec centrum en omgeving wonen ongeveer 20.000 mensen. In de zomermaanden loopt dit flink op door de vele toeristen.

Dit is de inleiding van het Centrum Porec en omgeving

Parkeren in Centrum Porec

Wellicht wel belangrijk om te weten als je naar het centrum gaat of er voldoende parkeerplekken zijn en waar deze zitten. In het centrum van Porec is genoeg ruimte om te parkeren. Wij hebben voor jou 3 plekken waar je het beste kan parkeren:

Grootste en dichtstbijzijnde parkeerplaats van Porec Centrum

Dit is de grootste en dichtstbijzijnde parkeerplaats van Porec Centrum. Er dient wel betaald te worden. Het parkeren op deze plek kost niet heel veel. Het adres van deze parkeerplaats:

Adres: Partizanska ul. 4

2e parkeerplaats van de Porec Centrum (Parcheggio Auto Poreč Jean)

Deze parkeerplaats ligt ook in het centrum. Deze parkeerplaats heeft ook voldoende parkeermogelijkheden. Hier geldt ook betaald parkeren. Het adres van deze parkeerplaats:

Adres Parcheggio Auto Porec Jean: 52440, Poreč, Kroatië

Gratis Parkeren in Porec Omgeving Centrum

Dit is het laatste parkeeradres. Liever gratis parkeren en geen geld te willen betalen? Dan is dit jouw parkeerplek. Deze parkeerplek ligt iets verder van het centrum van Porec. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 15 min lopen.

Adres: 52440, Poreč, Kroatië

Camping Porec Centrum

In Porec en omgeving zijn veel verschillende campings. Van grote tot kleine, luxe tot simpel. De 3 beste en gezelligste campings volgens bezoekers zijn zeker:

  1. Bijela Uvala Camping ****
  2. Lanterna Camping ****
  3. Selena Laguna Camping ****

Al deze campings zijn over het algemeen zeer groot met veel verschillende opties. Caravans, ingerichte tenten, staanplaatsen, vrije plaatsen en nog veel meer!

Natuurlijk zijn er ook nog een aantal andere rustige campings. Voor een totaal overzicht is er een totaal overzicht: Campings Porec

Appartement Porec Centrum

Bevolking Porec

De bevolking in Porec is redelijk gemend. De grootste groep is natuurlijk wel de Kroaten zelf. Door de geschiedenis is er ook een klein groepje Italianen en Albanezen. Naast deze personen is er nog een groep

Economie Porec

Vroeger was Porec een belangrijke en welvarend stad voor de handel op land en zee. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde. Porec grootste bron van inkomsten is vooral de toerisme. Daarnaast wordt er nog een beetje geld verdient met de productie van voedsel.

Ondanks dat het in Kroatië is is het onroerend goed in deze regio erg prijzig. Porec ligt ook in een erg mooie omgeving met veel groen en historie. Daarnaast wordt de stad natuurlijk ook elk jaar druk bezocht. En hier zit een groei in! Elk jaar trekken er meer toeristen naar Porec en Kroatië.

Verkeer en vervoer in Porec

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

Uiteten in Porec Kroatië

In en omgeving van Porec zijn genoeg gelegenheden om uiteten te gaan. Uiteten in Porec kan op verschillende prachtige locaties en dorpjes. Als je in het bezit bent van een auto, maak hier dan optimaal Lees verder…

Uncategorized

Met de auto, caravan of camper naar Kroatië (Porec)

Met de auto, caravan of camper naar kroatië / Porec? Dit kan zeker! Vanaf Utrecht is het ongeveer slechts 1.400 kilometer naar het populaire plaatsje Porec in Kroatië. De meeste mensen die naar een camping Lees verder…