porec oude centrum vanaf boven

Porec centrum is een oud Romeinse plaats. Porec ligt in de provincie van Istrië van Kroatië. 

Porec Kroatië is een zeer oude stad dat al ouder is dan 2000 jaar. In Porec centrum en omgeving wonen ongeveer 20.000 mensen. 

In de zomermaanden loopt dit flink op door de vele toeristen.

Dit is de inleiding van het Centrum Porec en omgeving

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Parkeren in Centrum Porec

Wellicht wel belangrijk om te weten als je naar het centrum gaat of er voldoende parkeerplekken zijn en waar deze zitten. In het centrum van Porec is genoeg ruimte om te parkeren. Wij hebben voor jou 3 plekken waar je het beste kan parkeren:

1. Grootste en dichtstbijzijnde parkeerplaats van Porec Centrum

Dit is de grootste en dichtstbijzijnde parkeerplaats van Porec Centrum. Er dient wel betaald te worden. Het parkeren op deze plek kost niet heel veel. Het adres van deze parkeerplaats:

Adres: Partizanska ul. 4

2. Parkeerplaats van de Porec Centrum (Parcheggio Auto Poreč Jean)

Deze parkeerplaats ligt ook in het centrum. Deze parkeerplaats heeft ook voldoende parkeermogelijkheden. Hier geldt ook betaald parkeren. Het adres van deze parkeerplaats:

Adres Parcheggio Auto Porec Jean: 52440, Poreč, Kroatië

3. Gratis Parkeren in Porec Omgeving Centrum

Dit is het laatste parkeeradres. Liever gratis parkeren en geen geld te willen betalen? Dan is dit jouw parkeerplek. Deze parkeerplek ligt iets verder van het centrum van Porec. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 15 min lopen.

Adres: 52440, Poreč, Kroatië

Camping Porec Kroatië Centrum

In Porec Kroatië en omgeving zijn veel verschillende campings. Van grote tot kleine, luxe tot simpel. De 3 beste en gezelligste campings volgens bezoekers zijn zeker:

  1. Bijela Uvala Camping ****
  2. Lanterna Camping ****
  3. Selena Laguna Camping ****

Al deze campings zijn over het algemeen zeer groot met veel verschillende opties. Caravans, ingerichte tenten, staanplaatsen, vrije plaatsen en nog veel meer!

Natuurlijk zijn er ook nog een aantal andere rustige campings. Voor een totaal overzicht is er een totaal overzicht: Campings Porec.

De meeste campings in Porec Kroatië liggen allemaal redelijk dichtbij het centrum van Porec. Keer een stevige wandeling naar de stad is zeker mogelijk. Kroatië heeft een mooie natuur en in de avond koelt het wat af.

Bevolking Porec Kroatië

bevolking porec

De bevolking in Porec is redelijk gemend. De grootste groep is natuurlijk wel de Kroaten zelf. Door de geschiedenis is er ook een klein groepje Italianen en Albanezen aanwezig. Naast deze personen is er nog een groep uit Bosnië en Serven.

De stad Porec bestaat uit ongeveer 12.000 inwoners. In de zomermaanden neemt dit aantal fors toe door de vele toeristen.

Economie Porec Kroatië

Economie Porec Kroatië

Vroeger was Porec een belangrijke en welvarend stad voor de handel op land en zee. En dan met name in de vis. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde.

Porec grootste bron van inkomsten is vooral de toerisme. Daarnaast wordt er nog een beetje geld verdient met de productie van voedsel.

Ondanks dat het in Kroatië is is het onroerend goed in deze regio erg prijzig. Porec ligt ook in een erg mooie omgeving met veel groen en historie. Daarnaast wordt de stad natuurlijk ook elk jaar druk bezocht. En hier zit een groei in! Elk jaar trekken er meer toeristen naar Porec en Kroatië.

Auto vakantie Porec Kroatië

Porec is goed te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht is het een dikke 1350 kilometer. 1350 kilometer is ongeveer 14 uur rijden. Het kan in de zomermaanden druk zijn op de autosnelwegen. Hierdoor kan een reis flink langer uitpakken.

De autosnelwegen in Duitsland en Oostenrijk zijn goed te bereiden. Na Oostenrijk kom je door Slovenië hier zijn de wegen al wat minder dan dat je gewend zal zijn, maar zeker niet slecht. 

Zodra je Slovenië uit bent kom je in Kroatië, het vakantie land. Voordat je Kroatië in mag moet je eerst langs een controle post. Houdt je ID kaart gereed. 

Eenmaal in Kroatië is het nog een klein stukje naar het plaatsje Porec. De wegen zijn redelijk glad en niet zoals wij gewend zijn, pas dus op als er een nat wegdek is.

In Oostenrijk, Slovenië en Kroatië zijn er tolwegen. Lees je goed in voordat je op reis gaat. In Slovenië is er bijvoorbeeld een sticker nodig voor op de ruit.  

Vliegen Porec Kroatië

Een tweede optie is om af te reizen naar Porec Kroatië en dat is met het vliegtuig. Er kan gevlogen worden op Pula. Pula kan bereikt worden vanaf Amsterdam. Ook is het mogelijk vanuit België en Duitsland te vliegen. (Meer Informatie)

Van Pula Airport naar Porec is ongeveer 55 kilometer, met de auto doe je hier ongeveer 45 minuten over. Meer informatie over Pula Airport.

Porec Kroatië accommodaties

In Porec en omgeving zijn veel campings en vooral grote campings te vinden. Op deze campings is genoeg te doen. Er worden veel activiteiten georganiseerd en bijna allemaal aan zee. Waaronder Camping Bijela UvalaCamping Lanterna en Camping Ulika.

Al deze campings hebben een redelijk grote supermarkt op de camping. Daarnaast zijn er vaak restaurantjes te vinden. Deze restaurantjes zijn redelijk goedkoop en veel eten.

(meer Porec camping informatie)

Er is in Porec een klein aanbod van hotels en appartementen. Maar wat er aangeboden is goed en van hoge kwaliteit. Er zijn een paar hotels dat een all-inclusive concept aanbieden.

(meer Porec hotel en appartement informatie)

Porec Strand & Zee

De zee in Porec is zeer helder en schoon. Er hangt vaak een blauwe vlag, dat staat voor een internationale onderscheiding voor kwaliteit en zuiverheid van het milieu. Veel stranden hebben douches, winkels, bars en restaurantjes in de omgeving.

Stranden in Porec

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *