wat te doen in porec? leuke dingenFijn je hebt een vakantie geboekt naar Porec. Wellicht ben jij er nu al wel!

Na een aantal dagen bij zee of zwembad wordt het tijd om wat te gaan doen toch? Juist, hier vind jij een aantal leuke activiteiten om te doen in Porec en omgeving.

Inhoudspagina: Wat te doen in Porec? De leukste Activiteiten!

 1. Aquacolors – Porec Aquapark
  > De attracties voor kinderen en volwassenen
  > Prijs en Openingstijden Aquacolors Porec
  > Zwembaden
 2. Porec de Oude Stad & Decumanus Street (winkelen)
 3. Jama – Grotta Baredine
 4. Eufrasiusbasiliek kerk
 5. Opstap en Uitgaan in Porec
 6. Dagje Venetië vanuit Porec

Aquacolors – Porec Aquapark

In Porec ligt het waterpark Aquacolors. Dit is het grootste waterpark in heel Kroatië. Het is een nieuw waterpark wat dicht bij de Camping Zelena Laguna en Camping Bijela Uvala ligt. Het heeft 13 geweldige glijdbanen en 2 zwembaden

Aan eetgelegenheid ook geen gebrek. Zo is er een overdekt restaurantgedeelte waar de keuze reuze is. Er zijn 5 verschillende stands waar verschillend eten gehaald kan worden. De volgende stands zijn op het park aanwezig: salade tent, hamburger & grill, pizza en sandwiches, drinken (ook bier), ijs, cocktails en coffee met zoetigheid.

De attracties voor kinderen en volwassenen

13 verschillende glijbanen met een totaal van 1 kilometer! De glijbanen zijn voor jong en oud. Zo is er een zeer steile glijbaan, family glijbaan, black hole en nog veel meer! Check de site van Aquacolors om alle achtbanen te zien.

aquacolors porec aquapark istrie

Prijs en Openingstijden Aquacolors Porec

De entree voor dit waterpark is verdeeld in twee seizoenen. Het hoofdseizoen (juli & augustus) en het naseizoen (juni & september). Een volwassen persoon betaald in het hoofdseizoen 28 euro. De entree voor kinderen bedraagt 20,70 euro. Gaat je met het gezin heen? 2 volwassen en 2 kinderen. Dan is er een speciale familie prijs 84,70. Personen in een rolstoel mogen gratis naar binnen. Voor de volledige prijzenlijst zie de website van Aquacolors.

De openingstijden van Aquacolors in juni en september van maandag tot en met zondag: 10:00 t/m 18:00. En van juli en augustus van maandag tot en met zondag: 10:00 t/m 19:00.

Zwembaden

Zoals gezegd zijn er 2 verschillende zwembaden. De eerste is een kinderzwembad met veel verschillende speelattributen. Het water in het kinderzwembad is ondiep en veilig om in te spelen. Het Kiddie pool zoals deze wordt genoemd heeft een wateroppervlakte van 500 vierkantenmeter.

Het andere zwembad is enorm met ligbedden om heerlijk te zwemmen en relaxen. Dit zwembad is 1.500 vierkantemeter groot!

Porec de Oude Stad & Decumanus Street (winkelen)

Het centrum van Porec is een en al history. De stad is meer dan 2.000 jaar oud en gesticht door de Romeinen. In de 13e eeuw sloot Porec zich aan bij Venetië. In het centrum vind je gotische huizen, barokke paleizen en het oude Romeinse stratenplan. Dit maakt Porec uniek en mooi! Zeker een aanrader om een kijkje te nemen!

De straat Decumanus is de winkelstraat in Porec. Hier vindt je tal van kleine winkeltjes. Waaronder sieraden, kleding en souvenirs winkels.

Porec de Oude Stad & Decumanus Street (winkelen)

Jama – Grotta Baredine

In Porec kan een grot bezocht worden. Deze heet Jama – Grotta Barendine en ligt op 6 kilometer van Porec. In de grot zijn bijzondere zaken waar te nemen.

Eufrasiusbasiliek kerk

Dagje Venetië vanuit Porec

Vanuit Porec een dagje naar Venetië? Ja het is zeker mogelijk. Klik op onderstaande link voor de snelste optie van Porec naar Venetië en weer terug naar Porec.

Meer info over een dagje Venetië vanuit Porec

 

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

De mooiste stranden in Istrië

Hier vind je de mooiste stranden van Istrië. Zoals bekend zijn de meeste stranden in Istrië en Porec niet van zand maar van stenen en kiezels.  Het fijne hiervan is dat je niet overal dat Lees verder…

Uncategorized

De meest gestelde vragen over Porec Kroatië!?

Er worden op google veel en vooral rare vragen gesteld. Wij proberen zoveel mogelijk vragen over Porec Kroatië te beantwoorden. Zodat iedereen rustig op vakantie kan. Snellinks na jouw belangrijkste vraag Vind hieronder je vraag Lees verder…

Uncategorized

Uit eten in Porec Kroatië

In en omgeving van Porec zijn genoeg gelegenheden om uiteten te gaan. Uiteten in Porec kan op verschillende prachtige locaties en dorpjes. Als je in het bezit bent van een auto, maak hier dan optimaal Lees verder…