wat te doen in Porec kroatië

Opzoek na activiteiten in Porec? Lees dan verder!

Fijn je hebt een vakantie geboekt naar Porec. Wellicht ben jij er nu al wel!

Na een aantal dagen bij zee of zwembad wordt het tijd om wat te gaan doen toch?

Juist, hier vind jij een aantal leuke activiteiten om te doen in Porec en omgeving.

In Porec ligt het waterpark Aquacolors. Dit is het grootste waterpark in heel Kroatië. Het is een nieuw waterpark wat dicht bij de Camping Zelena Laguna en Camping Bijela Uvala ligt. Het heeft 13 geweldige glijdbanen en 2 zwembaden

Aan eetgelegenheid ook geen gebrek. Zo is er een overdekt restaurantgedeelte waar de keuze reuze is. Er zijn 5 verschillende stands waar verschillend eten gehaald kan worden. De volgende stands zijn op het park aanwezig: salade tent, hamburger & grill, pizza en sandwiches, drinken (ook bier), ijs, cocktails en coffee met zoetigheid.

De attracties voor kinderen en volwassenen

13 verschillende glijbanen met een totaal van 1 kilometer! De glijbanen zijn voor jong en oud. Zo is er een zeer steile glijbaan, family glijbaan, black hole en nog veel meer! Check de site van Aquacolors om alle achtbanen te zien.

aquacolors porec aquapark istrie

Prijs en Openingstijden Aquacolors Porec

De entree voor dit waterpark is verdeeld in twee seizoenen. Het hoofdseizoen (juli & augustus) en het naseizoen (juni & september).

Een volwassen persoon betaald in het hoofdseizoen 28 euro. De entree voor kinderen bedraagt 20,70 euro. Gaat je met het gezin heen? 2 volwassen en 2 kinderen. Dan is er een speciale familie prijs 84,70.

Personen in een rolstoel mogen gratis naar binnen. Voor de volledige prijzenlijst zie de website van Aquacolors.

De openingstijden van Aquacolors in juni en september van maandag tot en met zondag: 10:00 t/m 18:00. En van juli en augustus van maandag tot en met zondag: 10:00 t/m 19:00.

Zwembaden Aquacolors Porec

Zoals gezegd zijn er 2 verschillende zwembaden. De eerste is een kinderzwembad met veel verschillende speelattributen.

Het water in het kinderzwembad is ondiep en veilig om in te spelen. Het Kiddie pool zoals deze wordt genoemd heeft een wateroppervlakte van 500 vierkantenmeter.

Het andere zwembad is enorm met ligbedden om heerlijk te zwemmen en relaxen. Dit zwembad is 1.500 vierkantemeter groot!

Porec de Oude Stad & Decumanus Street (winkelen)

Het centrum van Porec Kroatië is een en al history. De stad is meer dan 2.000 jaar oud en gesticht door de Romeinen. In de 13e eeuw sloot Porec zich aan bij Venetië.

In het centrum van Porec Kroatië vind je gotische huizen, barokke paleizen en het oude Romeinse stratenplan. Dit maakt Porec uniek en mooi! Zeker een aanrader om een kijkje te nemen!

De straat Decumanus is de winkelstraat in Porec Kroatië. Hier vindt je tal van kleine winkeltjes. Waaronder sieraden, kleding en souvenirs winkels.

Meer over het (oude) centrum van Porec Kroatië tref je in dit artikel.”(oude) Centrum Porec in Kroatië)

oude centrum van Porec Kroatië

Jama - Grotta Baredine

In Porec kan een grot bezocht worden. Deze heet Jama – Grotta Barendine ligt op 6 kilometer van Porec. In de grot zijn bijzondere natuurverschijnselen waar te nemen.

Opstap of uitgaan in Porec Kroatië

Stappen in Porec Kroatië kan! Er zijn een aantal leuke bars en kroegen te vinden in het centrum van Porec. Een beetje buiten Porec vind je Club Byblos. Een hele dikke discotheek in omgeving van Porec. Meer over het uitgaan in Porec lees je in onderstaande blog.

Blog: uitgaan in Porec (clubs & discotheken)

Dagje Venetië vanuit Porec

Vanuit Porec een dagje naar Venetië? Ja het is zeker mogelijk. Klik op onderstaande link voor de snelste optie van Porec naar Venetië en weer terug naar Porec.

Je kunt eenvoudig van Porec naar Venetië met behulp van een speciale veerdienst. Dit veerboot brengt je in ongeveer twee uur en drie kwartier naar Venetië in Italië.

In Venetië aangekomen kun je genieten van deze unieke en romantische stad op het water. Ga mee met een van de gondels en bekijk de stad vanaf het water.

Of bezoek het beroemde San Marco plein, hier vind je tevens de San Marco Basiliek. Je kunt hier ook de klokkentoren Campanile beklimmen, vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Venetië.

Meer info over een dagje Venetië vanuit Porec

Van Porec naar Pula Kroatië

Pula is een grote oude stad op slechts 58 kilometer van Porec en met de bus doe je ruim een uur over de reis. Het is beslist de moeite waard een bezoek aan deze stad te brengen.

Je vindt hier bijvoorbeeld een indrukwekkend amfitheater, dit is een van de best bewaarde amfitheaters uit de wereld en het wordt nog steeds iedere zomer gebruikt voor openlucht filmvoorstellingen.

Je vindt er ook nog andere Romeinse bouwwerken zoals de Tempel van Augustus en de triomfboog van Sergii. Ook kun je nog veel prachtige gebouwen bewonderen uit de tijd van de Oostenrijks-Hongaarse dynastie.

Park Krka in Kroatië

Ook beslist de moeite waard om te bezoeken vanuit Porec is het Krka. Krka is een nationaal park op 250 kilometer van Porec. Je kunt er met de auto, maar ook met het vliegtuig naar toe.

Als je via de Lozovac ingang naar binnengaat kun je in de zomer gebruik maken van speciale bussen die je vanaf de parkeerplaats van het park naar de Skradinski Buk waterval brengen

Hier hoef je niet apart voor te betalen, omdat dit bij de entree van het park zit inbegrepen. De Kradinski Buk watervallen zijn de mooiste watervallen het park. 

Je kunt hier een prachtige wandeling maken over houten vlonders en paden. Je loopt langs een moeras en verscheidene lieflijke beekjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *