Rabac is een klein dropje aan de oostkust van Istrië. Rabac heeft veel restaurant, cafés en bars. Verhongeren zal je er dus zeker niet doen in Rabac Kroatië.

Rabac in Istrië is een vissersdorpje zoals we veel zin in de provincie. Direct aan de zee, veel verse vis en perfect voor een vakantie. Rabac heeft een zeer mooie natuur waar veel gewandeld kan worden met veel eikenhouten bomen met veel schaduw.

Het dropje is niet het mooiste wat Istrië te bieden heeft maar goed voor een vakantie. Er trekken veel Nederlands met de auto naar Istrië. Hierdoor kan jij jezelf eenvoudig zelf verplaatsen naar een mooie grote stad zoals Pula of Porec.

Wanneer Rabac Kroatië bezoeken?

Rabac is een klein dorp met niet meer dan 1.000 inwoners. In de zomermaanden leeft het in het dorp. Er staan 10 hotels en een aantal campings waaronder camping Oliva. Hierdoor stijg het aantal inwoners van 1.000 naar 10.000.

Rabac wordt vooral bezocht vanwege de moge stranden direct aan het dorp. Het beste om Rabac te bezoeken is dan ook juni tot en met september. Het is dan ook het lekkerste weer in Rabac Kroatië.

De prijzen in Rabac zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan omgeving Porec. Dit zie je terug in alles. Wat minder budget? Kies dan voor Rabac.

Waarom het drop Rabac in Istrië?

De stranden in Rabac zijn het beste van heel Istrië. Vaak zijn de stranden in Istrië grotendeels erg rotsachtig ook in het water. Of er zijn kunstmatig stranden aangelegd.

In Rabac vind je de echt natuurlijke kiezelstranden. Super helder wateren natuurlijk de blauwe vlag is aanwezig.

Ook al aangegeven in het vorige stukje. Het is in Rabac gewoon een stuk goedkoper omdat het minder bekend is als de plaatsen rond de stad Porec.

Lokaal eten in Rabac Kroatië

Lekker de lokale producten en gerechten proeven is zeker een aanrader. De truffels en olijfolie is zeer bekend in Istrië. En laten we de super verse vis niet vergeten die overal te verkrijgen is.

Als jij ook van authentiek lokaal voedsel houdt lees dan vooral verder. Goed en kwalitatief uit eten doe je in de volgende restaurants.

  1. Ristorante Nostromo
  2. La Pentola Rabac
  3. Velo Kafe

Waar vakantie in Rabac Kroatië

In Rabac Kroatië vind je hotels, appartementen, villa’s en campings. Voor iedereen is er dus wel wat aanwezig.

Hotel in Rabac Kroatië

In Rabac vind je twee grote hotels. Hotel in Maslencia en Valamar Hotels & Resorts. Hotel maslenica is goedkoop maar geen aanrader. Voor luxe zal je echt voor Valamar Hotels & Resorts moeten gaan.

Valamar Sanfior Hotel is een viersterrenhotel in het dorp Rabac met 150 kamers. Het heeft een binnen en buitenzwembad, klein wellnesscentrum en een mooi terras.

Dan is er nog een Valamar Bellevue Hotel & Residence te vinden. Dit is ook een familiehotel met 174 kamers. Hier is een buitenzwembad en activiteiten voor de kinderen.

Camping in Rabac

In Rabac vind je een echte camping. Dat is Camping Oliva in het dorp Rabac. Het is een prima camping met voldoende faciliteiten maar niet de beste van Istrië. En daar is de prijs natuurlijk na.

Lekker goedkoop kamperen kan bij Camping Oliva. Er is plek voor 1.700 mensen en dit is dus redelijk veel.

Appartementen in Rabac Istrië

Voor appartementen kan je het beste een bezoekje brengen aan Booking.com. Hier staan alle appartementen in het dorp Rabac.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *