smaak van istrië

Proef de smaken van Istrië en ontdek het platteland van Porec. 

Een heerlijk dagje weg van de camping, appartement of hotel. 

Ontsnap eens een dagje de gezellige drukte van Porec en maak een reis terug in de tijd waarbij je kennis maakt met allerlei delicatessen die het platteland van Istrië te bieden heeft.

Je vertrek ’s ochtends en onder begeleiding van een live gids krijg je een tour langs onder andere het prachtige heuveldorp Motovun.

Proef eens de truffels van Istrië en je brengt een bezoek aan een distilleerderij waar je verrukkelijke grapas en jam mag proeven. Na een ontspannen dag op het platteland wordt je weer teruggebracht naar Porec.

motovun in istrië

Motovun in Istrië

Een wandeling door Motovun is een belevenis op zich. Motovun is een middeleeuws dorpje dat bovenop de top van een heuvel ligt.

Het plaatsje is omgeven door stadsmuren uit de elfde eeuw. Vanuit Motovun heb je een schitterend uitzicht over de vallei van Mirna.

In het centrum staat de middeleeuwse Sint Stefanuskerk, de kerk heeft een indrukwekkende klokkentoren die je mag beklimmen en binnen vind je er de meest prachtige fresco’s.

In een van de vele restaurantjes maak je kennis met heerlijke truffel delicatessen, afkomstig van het platteland van Istrië. Hier wordt nog op ecologisch verantwoorde en dus een schone manier gekweekt en geteeld, voor niet alleen het lekkerste, maar ook het gezondste resultaat.

rivier mirna istrië

Een bezoek aan de distilleerderij is leerzaam en heerlijk

Vervolgens reis je langs de rivier Mirna om een echte distilleerderij te bezoeken.

Hier wordt nog op traditionele wijze brandenwijn, jam en andere producten gemaakt van de wilde kruiden en het fruit uit de omgeving. 

Tijdens het bezoek aan de distilleerderij leer je meer over het productieproces en mag je proeven van de verschillende lekkernijen zoals jam, brandewijn, koekjes en zelfs chocolade.

Natuurlijk krijg je ook de gelegenheid zelf wat aan te schaffen, zodat je nog kunt nagenieten als je thuis bent of als cadeautjes voor het thuisfront.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *