Lees meer over het dorpje Tar Kroatië.

Het dorpje Tar Kroatië ligt niet direct aan zee maar een klein beetje het binnenland in

Het dorp Tar had in 2011 886 inwoners wat is de zomermaanden veel drukker wordt door de grote camping Lanterna

In het dorp is een bakker, supermarkt, tankstation, slagerij, wijnmakerij en diverse restaurants.

tar kroatië

Tar Kroatië bezienswaardigheden

Wat is er in Tar Kroatië te doen en te zien? Wat zijn de bijzonderheden van dit dorp en waarom dit dorp bezoeken. Bezoek olijfplantages, ga racen bij Motodro, lekker sportief bij Adventure Park Sky Fox en geniet vooral van de rust, zon en zee.

Olijfplantages bezoeken in Tar Kroatië

De olijfolie van Tar Kroatië is uitgeroepen tot de beste olijfolie van Europa. Doe daarom een bezoekje aan de olijfplantages en sla je slag.

Het geheim van is geen geheim, de temperatuur en omgeving maakt het een geweldig klimaat voor olijven.

Motodrom Porec In Tar Kroatië

Het heet Motodrom Porec maar het ligt in het dorpje Tar Kroatië. Bij Motodrom kun je een op een quad, cross kart, paintballen en een Segway.

Maar waar het bij Motodrom Tar Porec omdraait is natuurlijk de karts op de kartbaan. De kartbaan is voor jong en oud en er zijn verschillende karts als het aankomt op snelheid.

  • Karts voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud gaan 45 kilometer per uur en kost 8 euro per 10 minuten
  • Karts voor 12 jaar en ouder gaan 70 kilometer per uur en is voor de beginners. Deze karts kosten 13,50 euro per 10 minuten
  • Karts voor gevorderden en vanaf 16+ gaan maar liefst 90 kilometer per uur. Zoek je wat uitdaging ga dan voor deze kart. Wel kost deze 17,50 euro per uur
  • Combi twee sits ouder en kind kart voor 16 euro per 10 minuten
  • Karts voor 18 jaar en ouder met ervaring voor 21,50 euro per 10 minuten.

Keuze zat voor de beginner of gevorderden. In totaal hebben ze bij Motodrom Porec meer dan 60 karts staan.

Adventure Park Sky Fox

Adventure Park Sky Fox

Adventure Park Sky Fox Porec ligt in een prachtig eikenbos vlak bij het Motodrom. Dit park ligt in het dorp Tar en is nog maar een paar jaar oud. Het park is gebouwd in 2015 en flink groeiende.

Het adrealinepark bestaat uit meer dan 50 verschillende oefeningen en is het gehele jaar geopend. Door de vele bomen is er veel schaduw te vinden Dit klim, kouter en doe park is voor jong en oud een uitdading. Veiligheid staat voorop en iedereen wordt goed vastgezet met riemen en klemmen.

Prijzen en pakket van het Adventure Park Sky Fox in Tar Porec:

  • Yellow (4 tot 10 jaar) 70 Kuna (10 euro ongeveer). Vooral activiteiten met de ouders erbij.
  • Blue is voor kinderen van 6 jaar en ouder 50 Kuna (7 euro ongeveer). Er zit een snelle jump bij van 10 meter en 5 ziplijnen van 250 meter.
  • Goud voor kinderen vanaf 14 jaar en ouder 150 Kuna (21 euro ongeveer). Alle activiteiten doen.

Tar Kroatië campings en appartement

In het dorp Tar in Istrië vind je de camping Lanterna en appartement Naturist Solaris Residence. Camping Lanterna is een van de 3 populairste campings van omgeving Porec.

Camping Lanterna heeft 3 kilometer kustlijn en heeft alles wat er nodig is voor een relaxte vakantie. Meer over camping Lanterna lees je hier.

Naturuist Solaris Resort is een 3 sterren nudisten resort met diverse appartementen. Een kamer met uitzicht op zee is er voor 2 tot 4 personen.

Winkels in Tar

In de intro al aangegeven, het is een klein dorpje maar wel met een verse slager en bakkerij. In het dorpje zijn er 2 tankstations en een pinautomaat.

Voor de simpele boodschappen is er een kleine supermarkt en er zijn diverse restaurants te vinden. Voor kledingwinkels kan je het beste naar de stad Porec gaan.

Tar Kroatië staat met name bekend om de goede olijfolie. In de plaatst zelf wordt de olijfolie in diverse winkels verkocht en is er een wijnmakerij. Alles gemaakt uit eigenstreek.

Restaurant in Tar Istrië

Op de grote campings is aan eetgelegenheden voldoende keus. Maar probeer toch een de echte smaak van Kroatië. In de plaats Tar in Kroatië zitten ook een aantal restaurants.

Konoba Teran in Tar

Een klein restaurant in het dorp met veel nostalgie. Vis of toch lekker een stukje biefstuk is hier zeker aan te raden.

De biefstuk wordt met truffelsaus geserveerd tegen een zeer scherpe prijs. Bij Konoba Teran in Tar kan binnen of buiten gegeten worden.

Adres: Istarska 35, Tar 52440, Kroatië

Tri Kantuna in Tar

Veel voor weinig dat is wat je krijgt bij Tri Katuna in Tar. Verse vis en vlees tegen schappelijke prijzen. Lekker buiten dineren.

Ines & Hans restaurant in Tar

Een Duits stel dat geëmigreerd is naar Tar Kroatië en hier hun eigen restaurant/ appartement begonnen. Daarnaast verhuren ze ongeveer 20 bedden.

De reviews over dit stel zijn positief en dus zeker een bezoekje waard.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *