Op een vispicknick met de boot Astral

Vanuit Porec kun je op een boottocht met de Astral mee voor een heerlijke en erg leuke vispicknick.  

De boot vertrekt ’s ochtends om half tien. Je vaart voor prachtige baaien en maakt kennis met de ongerepte natuur rondom Porec.

Het boottochtje geeft een mooie afwisseling van lekker varen en eten en af en toe even eruit om wat te bekijken of even lekker te zwemmen.

Vrsar en Rovinj

De boottocht brengt je langs de kustplaatsjes Vrsar en Rovinj. Bij Rovinj legt de Astral even aan, waardoor je de kans krijgt dit charmante kustplaatsje even op eigen gelegenheid te ontdekken.

Ze zeggen dat het een van de mooiste en meest pittoreske plaatsjes van Istrië is. Hier kun je even op een terrasje wat drinken of bezoek een van de vele souvenir winkeltjes.

Varen door de Limbaai

Vervolgens vaar je verder door de Lim baai, dit is de mooiste baai van Istrië. De Lim diende vroeger als grens tussen de Romeinse provincies Dalmatië en Italia.

De Lim baai is werkelijk wonderschoon en eigenlijk een soort verzonken rivierdal. Doordat de baai vrij smal is, wordt deze ook wel eens aangeduid als kanaal.

De Lim baai is 35 kilometer lang en loopt helemaal vanaf de Lim Vallei tot het stadje Pazin, dat in het hart van Istrië ligt.

Aan beide zijden van de baai zie je steile, groene heuvels. De Baai is een beschermd natuurgebied en zit vol met allerlei soorten vis. Tijdens de tocht kun je genieten van een rijkelijk vis buffet.

 

Afkoelen met een duik in het heldere water

Even afkoelen doe je bij Vrsar. Hier houdt de boot  even een korte pauze en mag je een duik nemen in het verkoelende, heldere water.

Vervolgens begin je na een fijne zwempartij afgekoeld aan de terugweg richting Porec. Om ongeveer vijf uur kom je weer aan in Porec waar je je even lekker op kunt frissen alvorens je weer op eigen houtje naar een restaurantje gaat voor avondeten na een fantastische dag van veel zin en doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *